Έχει κι ένα επίτευγμα η σημερινή δημοσιογραφία.Δίνοντας λόγο σε αμόρφωτους παρουσιάζει την κοινωνική αμάθεια.
Όσκαρ Ουάιλντ

Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011

Ελληνική Αστυ(Α)νομία

                29 Ιουνίου του 2011 και τα επεισόδια στο Σύνταγμα λαμβάνουν ακραίες διαστάσεις. Οι δυνάμεις καταστολής κόντρα στους αγανακτισμένους πολίτες-προσθέστε και απλά διαμαρτυρόμενους, ενώ ενίοτε κάνουν την εμφάνισή τους κάτι τύποι που δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα και προκαλούν την όξυνση των πνευμάτων. Τύποι αγνώστων στοιχείων που λειτουργούν εμπρηστικά και με σχέδιο. Είναι τα λεγόμενα προβοκάτσια και δεδομένου πως προβαίνω σε αερολογίες θα σας παραπέμψω σε βίντεο ντοκουμέντα που αφθονούν πλέον στο net.
                Γνωρίζω πως ανάλογα με την κάθε περίσταση διαμορφώνεται και το στρατηγικό πλάνο της αστυνομίας. Δηλαδή αν είναι μία διαμαρτυρία ηλικιωμένων για τις συντάξεις δε νομίζω πως θα κάνουν καν τον κόπο να στείλουν διμοιρίες. Το πλάνο, λοιπόν, έλεγε για περιστάσεις σαν κι εκείνη, πως οι δυνάμεις των ΜΑΤ θα έπρεπε να σταθούν σε συγκεκριμένα σημεία και να προστατέψουν τις δημόσιες κι ιδιωτικές περιουσίες της πλατείας. Αυτό και τίποτα παραπάνω. Αντίθετα, είδα τύπους από τις διμοιρίες να βγαίνουν από την ομάδα τους και να χτυπάνε κόσμο για ψήλου πήδημα. Οι καουμπόηδες με τα γκλόμπς λειτουργούσαν από μόνοι τους ή βάσει σχεδίου; Και ποια ήταν η γραμμή από το αρχηγείο της αστυνομίας; Ποιος καταρτίζει το “σχέδιο μάχης” κάθε φορά και το αποκαλώ έτσι γιατί δεν είναι πια μεμονωμένο περιστατικό. Έγιναν ξαφνικά ευερέθιστοι οι κύριοι με τις στολές εξουσίας ή έχουν όντως εντολή να βαράνε στο ψαχνό;
                Και βλέπω δύο βίντεο: Στο ένα αγανακτισμένος πολίτης φωνάζει “Να φύγετε απ’ τη πλατεία”-ο επίδοξος παρασημοφορημένος σκληρός και βραβευμένος μελλοντικά για το καθήκον του από τη ΓΑΔΑ πλησιάζει. Ο πολίτης του λέει σχεδόν με παρακάλια “Μη με χτυπήσεις” κι ο αμειβόμενος με 3 και 60 που πριν από λίγες μέρες ήθελε να διαμαρτυρηθεί για τους εξαθλιωμένους μισθούς του κατεβαίνοντας σε πορεία διαμαρτυρίας κι εκείνος με τη σειρά του, τραβάει μία με το γκλόμπ στο κεφάλι του άμοιρου ανθρώπου… Ο οίκτος κι η ανθρωπιά του μέσου αστυνομικού; Στο άλλο βίντεο βλέπω υπονοούμενα κι ασάφειες κι αυτό διότι είναι τρόπον τινά σοκαριστικό. Βλέπω με ενδιαφέρον έναν τύπο, κουκουλοφόρο, γυμνό από τη μέση και πάνω να κυκλοφορεί άνετος ανάμεσα στους αστυνομικούς, να χτυπάει φιλικά στην πλάτη έναν εξ αυτών και στη συνέχεια με περισσή ελευθερία κινήσεων κι ενώ κρατάει κι ένα λοστό μαζί του να μπαίνει σε ένα κρυμμένο χώρο στη βουλή. Έτσι απλά.
                Αν συνεχίσουν έτσι κι ως έχουν τα πράγματα προβλέπω καταστάσεις χάους κι αναρχίας και τότε να δείτε όλοι εσείς τι σημαίνει αγανάκτηση του πολίτη. Αν συνεχίσει στο ίδιο στυλ η αστυνομία(δεδομένου πως είναι το μαύρο πρόβατο αυτή τη στιγμή μαζί με τους πολιτικούς) βλέπω αυτή να τη πληρώνει και κυρίως αθώα αμούστακα παλληκαράκια που θα τα στείλουν βορά σε ένα εξαγριωμένο πλήθος.
Διαπιστώνω μετά λύπης μου πως η γενέτειρα του πολιτισμικού ιδεώδους δεν αντέχει πολιτισμό. Το μεσοπρόθεσμο πέρασε δια περιπάτου παρ’ ότι βγήκαν στους δρόμους χιλιάδες ανθρώπων που θέλανε το αντίθετο. Κεφάλια εν τέλει άνοιξαν αλλά ήταν πάλι του άμαχου πληθυσμού. Αυτή τη φορά δε το παίζω δικηγόρος του διαβόλου. Τάσσομαι ανοιχτά εναντίον αυτού του συστήματος οργανωμένης βίας που λέγεται ελληνική αστυνομία κι απαιτώ όπως και εκατομμύρια άλλοι απαντήσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστώ για τα σχόλια σας!