Έχει κι ένα επίτευγμα η σημερινή δημοσιογραφία.Δίνοντας λόγο σε αμόρφωτους παρουσιάζει την κοινωνική αμάθεια.
Όσκαρ Ουάιλντ

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Show me some mercy…


Κι όλοι αμέσως κραύγασαν ομόφωνα “Αθώος”, “Αθώος”!!!
Πριν από δεκαπέντε μέρες και κάτι(εντάξει υπάρχει ένα θεματάκι με το timing μου αλλά το δουλεύουμε)βγήκε η Πρωτοβάθμια απόφαση για την επιβληθείσα ποινή στον Τάσο Μαντέλη, ο οποίος ήταν άμεσα εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο της Siemens. Και ήταν πέρα για πέρα εξοντωτική…
Και για να σας θυμίσω δυο-τρία πραγματάκια της προαναφερθείσας υπόθεσης, το σκάνδαλο αφορά τυχόν λάδωμα(εξετάζεται ενδελεχώς-λέμε τώρα)πολιτικών και υψηλών ισταμένων δημοσίων οργανισμών όπως του ΟΤΕ από την γερμανική εταιρεία της Siemens, σχετικά με συμβάσεις προμήθειας υλικών, υπηρεσιών και συστημάτων στο ελληνικό δημόσιο. Η φάση με τις “μίζες” όπως όλοι έχουμε λίγο-πολύ ακούσει.
Κι έπειτα από δύο χρόνια τριβής, κι αφού η ιστορία είχε σκάσει και δε πουλούσε άλλο στα media, η Ελληνική Δικαιοσύνη απεφάνθη! Η Νέμεσις έπεσε σαν κόλαφος-κεραμίδα γαρ, στον πάλαι ποτέ αποδιοπομπαίο τράγο των ΜΜΕ. Εξιλαστήριο θύμα θα τον αποκαλούσα προσωπικά… Κι αφού οι παρθενόπες των media ανακάλυψαν τη διαφθορά στον κόσμο και το ύψιστο οικονομικό έγκλημα που ξέσπασε έτσι ξαφνικά, αφού τον πέρασαν πολλάκις από τη γκιλοτίνα-η άκαμπτη κι αμερόληπτη Ελληνική Δικαιοσύνη του έριξε μια εξοντωτική καμπάνα για γέλια!
Ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή(πάει να πει πως σε κανά μήνα είναι έξω για λευκό ποινικό μητρώο και για καλή διαγωγή), ποινή 7.000ευρώ(ενώ κατηγορείται για κατάχρηση 200.000ευρώ) κι ένα χρόνο αποστέρησης των εκλογικών του δικαιωμάτων παρακαλώ!!! Τον εξοντώσατε! Τον σβήσατε από το χάρτη, τον μαδήσατε! Νισάφι πια…  
Η αιδώς κι η δίκη για τα οποία μίλησε ο Πλάτωνας, η τσίπα δηλαδή κι η δικαιοσύνη, τα δύο όπλα της νομοθετικής εξουσίας, φάνηκαν στην απόλυτη εφαρμογή τους.
Ζούμε διαρκώς ένα καθεστώς ατιμωρησίας κι αυθαιρεσίας αυτών που μπορούν. Δεν είναι μόνο ο Μαντέλης σ’ αυτήν την ιστορία. Έπρεπε να πάρει πολλούς η μπάλα. Βγήκε βρώμα για μπόλικα ονόματα αλλά καλύφθηκε αμέσως. Αποσιωπήθηκαν πολλά στοιχεία στην ιστορία.
Η απόφαση της επιτροπής εφέσεων ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη. Αλλά ειλικρινά αυτό που μ’ απασχολεί έντονα, δεν είναι η μη καταδίκη του Μαντέλη, που προσωπικά πιστεύω πως επρόκειτο και για πιόνι της υπόθεσης, αλλά το γεγονός ότι ούτε καν στάχτη στα μάτια της κοινής γνώμης δε ρίξανε εκδικάζοντας μια βαρύτερη ποινή(κι ας μην εφαρμοζόταν). Δηλαδή ή μας έχουν για πρόβατα ή μας έχουν απλά χεσμένους!
      

6 σχόλια:

  1. οοοοοο Αρχικα,θελω να πω, καλως ηρθες και παλι στα διαδικτυακα λημερια μας!Δεν ξερω τι πρεπει ν κανουμε αλλα ο Μαντελης ειναι ενα δειγμα για το πως σκοπευουν να ''τιμωρησουν'' τον Τσοζατζοπουλο και ολους αυτους που σταδιακα βγαινουν στο φως της δημοσιοτητας...Ρε συ τελικα,αφου λαδωνουν που λαδωνουν τους δημοσιογραφους γιατι δεν μπορουν να τα καλυψουν;Εγω προσωπικα,οσο περιεργο και αν ακουγεται δεν θελω να μαθαινω σκανδαλα αν δεν προκειται να τιμωρηθει κανεις!τι δηλαδη?Και μαλακας και δαρμενος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς σε βρήκα(πάλι)αγαπητό μου Τζωρτζινάκι!Μάλλον κι ο Τσοχατζόπουλος για Χαβάη ετοιμάζεται μετά τα υποβρύχια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. wraio keimeno xristo. bravo. m aresan polu oi ekfraseis pou xrhsimopoihses

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σας ευχαριστώ παιδιά!Μετράω πολύ τα σχόλιά σας γι'αυτό συνεχίστε να σχολιάζετε και να με κριτικάρετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ για τα σχόλια σας!