Έχει κι ένα επίτευγμα η σημερινή δημοσιογραφία.Δίνοντας λόγο σε αμόρφωτους παρουσιάζει την κοινωνική αμάθεια.
Όσκαρ Ουάιλντ

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Να πω την αλήθεια είχα καιρό να γράψω για μπάλα. Για να ακριβολογώ στο παρελθόν έχω επιδοθεί πολλάκις σε ποδοσφαιροαναλύσεις επί χάρτου αλλά δεν τις έχω δημοσιεύσει. Σήμερα, όμως, το κάνω πρώτον γιατί είμαι πλημμυρισμένος από το Παοκτσήδικο συναίσθημα και δεύτερον γιατί ήταν η πιο κραυγαλέα, η πιο αρρενωπή κι αρσενική, η πιο θριαμβευτική, η πιο συγκλονιστική νίκη του ΠΑΟΚ που έχω παρακολουθήσει από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Γι’ αυτό δεν ζητώ από τους αναγνώστες να με κρίνουν για τη δημοσιογραφική μου αμεροληψία. Κρίνετε τα λεγόμενά μου.
Στο δια ταύτα, λοιπόν, σταματώ τις προλογικές δηλώσεις και εισέρχομαι στο «ζουμί». Όλοι λίγο πολύ ξέρουν την ιστοριούλα ο ΠΑΟΚ συνεχώς αδικημένος, διαμαρτύρεται, φωνάζει, εκεί πάνω οι συνεχώς ριγμένοι κι έλα τώρα έχουν αυτό το γνωστό κόμπλεξ με τους Αθηναίους και είναι γραφικοί και πάει λέγοντας… Σ’ αυτούς, λοιπόν, έχω να απαντήσω το εξής: Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη είχαν πάντοτε μια διαρκή κόντρα. Σε όλα τα επίπεδα. Εκατέρωθεν έχουν γίνει πολλά κι εκτός αθλητισμού. Παρά ταύτα αυτό που γινόταν και τελικώς ολοκληρώθηκε τις τελευταίες δύο εβδομάδες ξεπερνά το όριο. Έτυχε να παρακολουθήσω την αναμέτρηση Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ σε όλο της το εύρος σε όλα τα επίπεδα. Οι θεσσαλονικείς τιμωρήθηκαν στο άψε σβήσε με ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θηρών εξ αιτίας των ευρείας κλίμακας επεισοδίων στο Βόλο. Εκεί είναι η αφετηρία του θέματος.
Η αστυνομία ρίχνει χημικά στους οπαδούς του ΠΑΟΚ στο εκτός έδρας ματς με τον τοπικό Ολυμπιακό Βόλου-φιλικό σωματείο της Πειραϊκής ομάδας. Οι φίλαθλοι του Δικεφάλου δεν δημιούργησαν το παραμικρό πρόβλημα. Αντιθέτως, προκλήθηκαν καταφανέστατα από τις αστυνομικές δυνάμεις- υπάρχουν video που το αποδεικνύουν. Η τιμωρία πάει στον αθλητικό δικαστή. Αυτεπάγγελτη μήνυση, όμως, γίνεται από εισαγγελέα πρωτοδικείου όπερ σημαίνει βαριά καμπάνα! Εν πάση περιπτώσει να μην τα πολυλογώ η δίκη έγινε. Πώς? Υπό την παρουσία εκπροσώπου του Ολυμπιακού, προφανέστατα γιατί η ομάδα του είχε συμφέρον και φυσικά για να σιγουρευτεί και να μεθοδευτεί η εκ προοιμίου τιμωρία των Θεσσαλονικιών. Ο ΠΑΟΚ πάει για έφεση. Δεν γίνεται δεκτή. Συν τοις άλλοις και χρηματικό πρόστιμο 80000ευρώ. Σημειωτέον, η έκθεση της αστυνομίας κατατέθηκε και διαβάστηκε χωρίς εκπρόσωπο της. Δεν υπήρχε, άλλωστε, βάσιμο επιχείρημα που να καταδίκαζε την ΠΑΕ.  Σε παρόμοια απόφαση βγήκε λάδι η ΑΕΚ και τιμωρήθηκε με ένα απλό χρηματικό πρόστιμο. Ο Ολυμπιακός δε στον πρώτο αγώνα του Κυπέλου με τον ΠΑΟΚ δεν τιμωρήθηκε καν για το αντικείμενο που πήγαινε να σκοτώσει τον Σαλπιγγίδη(αυτός σήμερα το παστέλωσε)και χτύπησε τον επόπτη. Στο φύλλο αγώνος δε γράφεται τίποτε. Ο Ολυμπιακός αθωώνεται υποστηρίζοντας πως δεν διεκόπη ο αγώνας εξ αιτίας αυτού. Κωμικοτραγικό, ας σιγοντάρουμε τέτοιες συμπεριφορές. Ο Μήτρογλου, όντας δανεικός από τους Πειραιώτες στον Πανιώνιο, σε αγώνα με τον ΠΑΟ ξεβρακώνεται μετά από γκολ, αθωώνεται ως μια πράξη απερισκεψίας. Νέα πατέντα, οι παίκτες ας ξεβρακώνονται ελεύθερα κι ας πανηγυρίζουν προσβάλλοντας την δημόσια αιδώ.
Αυτό που προσπαθώ μετά μανίας να αποδείξω είναι πως δεν φωνάζει τσάμπα η Θεσσαλονίκη. Παραδεχτείτε τα τουλάχιστον όλοι εσείς να πάμε παρακάτω.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, εκτός από το ξύλο που φάγανε οι παίκτες του ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκη» στη φισούνα από μπράβους παρακαλώ, μα θα τρελαθούμε. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία ποδοσφαίρου που γήπεδο στο οποίο παίζεται παιχνίδι χωρίς κόσμο έχει σχεδόν ολόκληρο στρατό για προστασία της φιλοξενούμενης ομάδας. Γελάω πανάθεμά με! Ο μπρούκλης Κύριος Μαρινάκης βλέπεται φοβότανε πολύ τυχόν αντιδράσεις… Κάτι το οποίο δεν έγινε.  
Σας κούρασα και ζητώ συγγνώμη! Με προκαταβάλει συχνά το αίσθημα περί δικαίου κι αδίκου. Τελικώς ο ΠΑΟΚ υπέταξε τα βουτυρόπαιδα του ΟΣΦΠ που έχουν καθίσει στα παχυλά και ηγεμονικά συμβόλαιά τους. Ο Κύριος Μαρινάκης ας συλλογιστεί πως οι ομάδες-νικήτριες δεν φτιάχνονται με λεφτά αλλά με μέταλλο ψυχής. Και το παρασκήνιο μερικές φορές καθυποτάσσεται στο πάθος και στην ισχυρή θέληση κάποιων λαϊκών. Αντρίκεια, αρσενική και εύκολη τελικά νίκη του ΠΑΟΚ. Πολλά καντάρια ψυχής και τεστοστερόνης απέναντι σε ευρώ. Η μέρα που ο ΠΑΟΚ θαυμάστηκε από όλους(εύχομαι)…
Υ.Γ. Μπράβο στον μαλάκα που πήγε να βγάλει το μάτι στον Μιραλλάς του Ολυμπιακού. Άκου τι έγινε, πέταξε ο καθυστερημένος ένα ποτήρι στην φισούνα κι ένα θραύσμα βρήκε το μάτι του ποδοσφαιριστή. Μα είμαστε μετά καλά μας???      

5 σχόλια:

  1. δυστυχως αυτη ειναι η πραγματικοτητα του ελληνικου ποδοσφαιρου,τιμωριεσ που χαντακωνουν ομαδεσ για "πλημμεληματα" και που βγαζουν στο απυροβλητο αλλεσ με χειροτερεσ ενεργειεσ. για να μη μιλησω για τη διαιτησια. συγχαρητηρια στον παοκ για αυτη του τη νικη. δε μπορω να πω το ιδιο και για την προκριση τησ αεκ εναντια στον παναθηναικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. OOOO PAOKARA EXW TRELA MES TO MYALO!!! OPOU KAI NA PAIZEIS PADA 8A S'AKOLOU8W, GIA SENA 8A PE8ANW KAI GIA SENA MONO ZW!! OOOOO EIXA DENTRA STA ZONIANA HR8ANE OI BATSOI MAS TA PHRANE KIAFTA MA SAN KAI THN DIKH SOU THN MASTOURA POU8ENA!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρόλο που δεν είμαι σχετικός με το θεμα,θα σου πω μπράβο για το αρθράκι.Κι αν είναι έτσι όπως τα λες,ο ΠΑΟΚ άξιζε αυτή τη νίκη για να βουλώσει μερικά στόματα.

    Λαζαρίδης και δεν είμαι καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kala ta les!!! ~MEGALE PAOK H DYNAMH SOU, HMASTE EMEIS OI XILIADES OPADOI SOU!! H TOUBA PALI 8A NE KAZANI~, alla kai na mhn einai siga mhn mas kerdisoun pote ta boutyropeda tou gavrou!!! Giati emeis exoume PSYXH KAI KARDIA!!!! Thn allh fora na ekkenw8ei olh h makedonia mhpws kai kerdisoun oi trelopoulales pou pali xlwmo to vlepw dld!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ για τα σχόλια σας!