Έχει κι ένα επίτευγμα η σημερινή δημοσιογραφία.Δίνοντας λόγο σε αμόρφωτους παρουσιάζει την κοινωνική αμάθεια.
Όσκαρ Ουάιλντ

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Απορίες ενός ηδονοβλεψία…

Λένε πως στην Ελλάδα έχουμε το σύνδρομο της κλειδαρότρυπας… Ή μάλλον όχι επειδή τείνει να με πιάνει μια μονομανία με την Ελλαδίτσα μας θα το πάρω πιο διπλωματικοφιλοσοφικά. Σε κάθε άνθρωπο αρέσει, αναμφίβολα, να παρακολουθεί live την καθημερινότητα, τη ζωή ενός άλλου. Κι αν δεν είναι έτσι πείτε μου γιατί επιβίωσε μέσα σ’ αυτήν την δεκαετία η παραγωγή που λέγεται “The Big Brother Show”; Κι όχι κάτι άλλο αλλά έχει σημειώσει τρελή επιτυχία ανά τον κόσμο. Στην Ελλάδα, λοιπόν, ήρθε ή μάλλον έκανε το comeback από την αρχή της τηλεοπτική περιόδου και διεκδικεί μετα παρρησίας τον τίτλο του trash της σεζόν. Δεν προτίθεμαι να θίξω πρόσωπα και συμμετέχοντες. Αλλά τα χώνω ευθέως στην παραγωγή. Και τσεκάρω τώρα τα νούμερα τηλεθέασης. Και από τις πηγές και τα μεσημεριανάδικα(θεός φοιλάξοι) μαθαίνω πως η εκπομπή, που  σημειωτέον προβάλλεται και καθημερινά, έχει πατώσει με μ.ό. 9,2. Μπράβο στους Έλληνες τηλεθεατές! Μα συγγνώμη, αν έχω άδικο σας παρακαλώ διαψεύστε με! Είναι ανεκδιήγητο να κλείνεις σ’ ένα σπίτι για έξι μήνες τόσους ανθρώπους, να παρακολουθείς καβγάδες για κουλουράκια, πισώπλατες μαχαιριές, λυκοφιλίες και κυναίρωτες, μόνο και μόνο για να αποδειχθεί περίτρανα πως κάποιοι άνθρωποι μπορούν να ξευτιλιστούν εύκολα, να πουλήσουν συναίσθημα και οικογενειακές ιστορίες για 50-100.000 ευρώ και για αρκετή δημοσιότητα στα μεσημεριανά του ίδιου τηλεοπτικού σταθμού. Είναι σκληρό virtual reality που καταρρίπτει κάθε έννοια αξιοπρέπειας και αυτοεκτίμησης. Όσο για τα μαγειρικά show προσωπικά πιστεύω πως θα μπορούσε να δοθεί περισσότερη έμφαση στο διαγωνιστικό  κομμάτι παρά στις αντιμαχίες(top chef). Το έταιρο μαγειρικό show (master chef) το βρήκα πολύ καλό και με έπεισε εκτός από κάποιες περιττές τηλεοπτικές σάλτσες της τηλεπερσόνας-τηλεπαρουσιάστριας, κάποιες δηλαδή συγκινησιακά φορτισμένες στιγμές. Πρακτικά παίκτες, κριτές και συνολικά παραγωγή προσθέτουν θετικό πρόσημο στον τελικό απολογισμό.    

3 σχόλια:

  1. Ρε Χρήστο μη χαρίσεις του τίτλο του τηλεοπτικού σκουπιδιού μόνο στο συγκεκριμένο show..γίνεσαι κάπως επιεικής και το θεωρώ κάπως άδικο! δηλαδή τη μεσημεριανή ζώνη πώς θα τη χαρακτηρίσουμε που όχι μόνο ασχολείται με ανόητα θέματα και ανθρώπους ενίοτε αλλά βασίζεται και πάνω σε άλλες ανόητες τηλεοπτικές μπαρούφες!μιλάμε για ένα ντόμινο αποτυχημένων show και εκπομπών που δεν έκανε απλά ένα καθυστερημένο come back αλλά έχει ριζώσει χρόνια στο ελληνικό τηλεκούτι...ή μήπως τηλεκατσαρόλα από φέτος??? είναι να μην ανοίγεις τηλεόραση σε πιάνει πείνα με τόσες κατσαρόλες!!!!!χαχαχαχααα πες τα ρε χρήσταρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δίκιο έχεις ρε Χρήστο.Καλα τα λες.Αντί να κατακρίνουμε τέτοια show τα προωθούμε βλέποντας τα σε κα8ημερινή βάση κιόλας.Έχω μια απορία όμως.Όταν λες οτι ''μαθαίνεις απο τα μεσημεριανά'' τι εννοείς?Μήπως κι εσύ τα παρακολουθείς κουφαλίτσα?χαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λες να γίνω κανάς πανελίστας σε καμιά τέτοια εκπομπή? Παναγιά μου και χριστέ μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ για τα σχόλια σας!